Suomen HAE Yhdistys ry

Yhdessä olemme voima

Suomen HAE Yhdistys ry - Yhdessä olemme voima

Vuoden 2018 tuetut lomat

Liitto on saanut vuodelle 2018 tuettuja lomia 5 kappaletta, ja nyt on aika hakea mukaan. Lomille kaivataan myös vertaisohjaajia/-perheitä, joiden tehtävänä olisi koota ryhmä muutaman kerran loman aikana yhteen ja varmistaa vertaistuen mahdollisuus osallistujille. Vertaisohjaaja pääsee mukaan maksutta, eli jos kiinnostuit, niin Miraan yhteyttä! 😊 Tässä on myös mahdollisuus sopia lomatreffejä tuttujen kanssa ja hakea samalle lomalle esim. aiemmin kursseilla tutustumiensa saman diagnoosiryhmään kuuluvien perheiden kanssa!

*********

Tuetut lomat 2018 Allergia-, iho- ja astmaliitto ry

Allergiat, astma, ihosairaudet (aikuiset, perheet) 10.–15.6.2018, kylpylähotelli Rauhalahti

Alopecia (aikuiset, perheet) 25.–30.6.2018, Kuortaneen Urheiluopisto

Allergiat, astma, ihosairaudet (aikuiset, perheet) 8.–13.7.2018, Ikaalisten Kylpylä

Harvinaiset ihosairaudet (aikuiset, perheet) 29.7.–3.8.2018, Liikuntakeskus Pajulahti

Allergiat, astma, ihosairaudet (aikuiset, perheet) 14.–19.10.2018, Yyterin Kylpylähotelli

Mikä on tuettu loma?

Tuetut lomat antavat mahdollisuuden saada tauko arjesta, virkistyä ja saada vertaistukea. Tuetuilla lomilla on lomapaikan järjestämää ohjattua vapaa-ajan ohjelmaa ja usein oma ryhmänvetäjä. Ohjelmaan osallistuminen on lomilla vapaaehtoista.

Miten lomalle haetaan mukaan?

Lomat järjestetään yhteistyössä Maaseudun Terveys- ja Lomahuollon (MTLH) kanssa STEA:n tuella. Lomanjärjestäjä tekee osallistujavalinnat sosiaalisin, terveydellisin ja taloudellisin perustein – eli hakemus kannattaa siis täyttää mahdollisimman huolellisesti! Valinnoissa huomioidaan mm. työttömyys, yksinhuoltajuus, perhetilanne, sairaudet, pienituloisuus ja velat sekä vaikea elämäntilanne. Lomalle voi päästä joka toinen vuosi.

Lomalle haetaan sähköisellä hakemuksella, joka löytyy MTLH:n sivuilta osoitteessa www.mtlh.fi. Hakemus tulee tehdä viimeistään kolme kuukautta ennen loman alkua. Hakulomakkeen voi myös tilata MTLH:sta. Valinnat tehdään pelkästään hakemusten perusteella, joten hakemuksen täyttämiseen kannattaa laittaa ajatusta ja aikaa!

Mitä loma maksaa?

Omavastuuosuus lomilla on aikuisilta 20 €/vrk. Alle 17-vuotiailta ei peritä omavastuuta. Lomaan sisältyy täysihoito, majoitus kahden hengen huoneessa, lomapaikan allasosaston ja kuntosalin käyttö, yleinen vapaa-ajan ohjelma ja ryhmän ohjelma. Matkakuluista lomalaiset vastaavat itse.

Lisätiedot: aluesuunnittelija Mira Airola, mira.airola@allergia.fi sekä lomien hakemuksista ja käytännön toteuttamisesta vastaava:

Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry
Ruoholahdenkatu 8, 4. krs
00180 HELSINKI
puhelin 010 2193 460
http://www.mtlh.fi
lomat@mtlh.fi